Превземено

За една добро чувана тајна

 

На островот Свети Ахил се гробовите на Хомер и на Самуил?
 Пред педесет години, раководствата на Југославија, Грција и на Бугарија се договориле дека островот не се вика Свети Ахил, па за нас останало името “Змиски остров” или “Голем Град”. Така обично прават “сериозните луѓе за сериозни времиња, оти од историја не се живеит”.
Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.