Превземено

6 септември 1944 – Тајна белешка за тајните работи на Рајхот

Тајна белешка за тајните работи на Рајхот

За Амбасадорот Бекерле

ГР. Гарбен во Скопје денес го доби следното упатство од Министер за надворешни работи на Рајхот.

Откако Советскиот сојуз објави војна на Бугарија, Фирерот веднаш даде наредба за прогласување на независноста на Македонија.
Затоа, Министерот за надворешни работи на Рајхот Ве овласти Вас, ова прогласување да биде извршено со сите можни средства кои Ви стојат на располагање, преку Комитетот, без никакво одолжување, а се очекува што е можно побрзо конечно образложение од ваша страна.

6.9.44

– од Македонска Нација

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.