е-книгиОд книгите

Посветено на Александров и Делчев

По што ли нозеве ќе газат
Ќе стане светот сон за нас
А Вардар, Марица и Дунав,
горд Балкан, Странџа, Пирин свет
во души ќе ни греат, ѕунат
сред спомен потемнет.
_____________________
Пејо К. Јаворов – Одбрани творби
избор, превод и предговор Гане Тодоровски
МИСЛА, Скопје 1983
 

Related posts
Од книгите

Мајката на Александар Македонски

Од книгите

Средбата на Филип и Олимпија

Од книгитеПревземено

Говорот на Александар Македонски пред македонската фаланга

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.