избор

Нов споменик на градскиот плоштад!

Деновиве ќе биде поставен новиот споменик во Скопје. Се очекува да пристигне огромната скулптура од бронза и неколку други материјали за кои што сеуште немаме информација. Ова ќе биде значајно обележје на македонската престолнина, изработено од уметникот кој што засега во јавноста е познат само под псевдонимот Дедо Варадин. Овој споменик е нарачан од тајната организација Лозари, а е изработен во соседна Бугарија. Од извори блиски до спонзорите дознаваме дека станува збор за 34 метарски споменик на Mакедонскиот Змеј. Она што сеуште се крие од јавноста е дали Змејот ќе пристигне сам, или со неговата Змејица.


Априлилили, почитувани. 🙂

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.