Превземено

Масонските ложи во Република Македонија

Слободната масонерија веќе со години е официјално активна во Македонија. Знаеме дека ритуалите на слободните ѕидари на овие простори се практикувале уште од многу поодамна. Кои се масонските ложи во Република Македонија?

Grand Lodge of Macedonia


Ложа СКОПЈЕ


Ложа ЕДИНСТВО


Ложа БЕЛИ МУГРИ


Ложа УТРИНСКА ЅВЕЗДА


Голема Ложа на Македонија


извори
www.glm.org.mk
https://www.facebook.com/pages/The-Grand-Lodge-of-Macedonia/36262887616
 

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.