Поезија

Блесок

БЛЕСОК
Како е горе и долу е така
симболот се вљубил во мудрост што молчи
најголема е радоста по најтешка мака
ко слеп што провиделил со внатрешни очи
Низ чисти елементи светлината врви
последните на запад на исток се први
О, вселенски бакнеж што пленува
кога гром во гром удира
Cè само се менува
никогаш ништо не умира
– oд Сашо Гигов – Гиш
 

Related posts
Поезија

НаУм, НадУм, БезСмрт

е-книгиПоезија

Основите на небото

Поезија

Шума (Трагање по смислата)

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.