Македонија

Mакедонија е New Age


– Македонија е new age, но ние не сакаме да го забележиме тоа. Не го разбирам како увозна филозофија. Проблемот е кога се сака таа да се злоупотреби на илјада начини. Ние, како што ми е познато, штом влеговме во новиот милениум влегуваме и во една нова ера.

Како да го апстрахираме тоа?

Зар би биле среќни да стоиме во место?

Мотивот лежи токму тука.

Инспирацијата е токму тука и насекаде околу нас.

Горан Таневски

интервју

Утрински Весник Број 957

16 октомври 2006

Related posts
Македонија

Стрижење овци 2022 | Овче Поле, Република Македонија | Sheep shearing at Macedonia 2022

Македонија

Овче Поле - царството на орелот

Македонија

За Овчеполските работи - прва епизода БОГОСЛОВЕЦ

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *