Македонска музика

Апореа


Во периодот од 1987 до 1990, работела групата Апореа во која членувале Горан Трајкоски и Зоран Спасов. Апореа не била само музичка група, туку еден глобален проект, проект во кој како идеен творец се јавил и Отец Методиј Златанов.

На почетокот на 1990 Апореа го променила своето име во Анастасија, што на грчки значи воскресение…
 

Sвѣздо, ѩвлѩющаѩ Солнце

Related posts
Македонска музикаОд книгите

Трубадурската учтива љубов

ВидеоизборМакедонска музика

Мизар - ѕвезда на надежта

Македонска музика

И ние сме деца на Македонија

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.