Видеоизбор

Прислушкуваш, а?

– За што разговаравме?
– За комунистите.
– За што?
– За комунистите!

– Аа, Илко, јас да ти кажам нешто – тоа се комунисти…
– Знам бе!
– Не ја испуштаат тие власта толку лесно.
– Епа, мене ако ми падне мрак пред очи може сешто да се случи. Еве, ќе земам една дигалка и ќе ги испокршам сите коли во гаражата..
– Пијан будала. Ти со таа дигалка против сиот систем?
– Кај мене нема опа – тропа. Јас кажувам в лице. Еее, хоштаплери, преваранти, мафија. Чиста мафија. Кум 1, кум 2 го.на да јадат. Ме виде што изнакажав на телевизија?
– Те видов и чув.
– Епа, епа систем така се руши, малце по малце, гриц, гриц и оооп!
– Абе, не се.и!
– Илко, пијан будала…
– Ехехехе, слушај… Слушај, ти животно едно. Прислушкуваш, а? Епа, седи и слушај! Слушај, животно едно. Седи и слушај.

(сцена од еден од најдобрите македонски филмови – Тетовирање)
Погледнете го целиот филм:

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.