Градиштето кај селото Кнежје и археолошкиот локалитет „Билазора“ во документарен филм

Градиштето кај селото Кнежје – археолошки локалитет „Билазора“

Advertisements

краток документарен филм поддржан од Општина Свети Николе снимен со дозвола од Управата за заштита на културното наследство

Музичка позадина: Драган Ѓаконовски – Шпато – „Ехо од далечното минато“ & „Поздрав до оркестарот“

Во видеото се употребени неколку кратки инсерти од стари документарни филмови на РТС Скопје

Техничка поддршка:

видео – Фото Kiss, Народен музеј Свети Николе

аудио – Боро Стојановски

Наратор: Ели Танасковска

Камера, дрон и монтажа: Дуле Јанев

Сценарио и режија: Никола Ристевски

Продукција АРИСТОН

Свети Николе

март 2021