Превземено

Воин на Коњ

Платната кои во текот на зимскиот период ја штитеа фонтаната на Градскиот плоштад денес беа тргнати.

Поради зголемување на температурите, фонтаната под споменикот „Воин на коњ“ во следните неколку дена ќе подлежи на деконзервација.
Жителите на Скопје и сите посетители на главниот град, како што најави општина Центар, веќе од први април повторно ќе може да уживаат во водата синхронизирана со музика, како и во осветлувањето кое на фонтаната и дава дополнителен сјај.
Извор: КУРИР

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.