избор

Погубувањето на Робеспјер

Јас немам никаква доверба во сите тие туѓинци на кои лицата им се покриени со патриотски маски, и кои се мачат да се прикажат за поголеми републиканци одошто сме ние..
Тие агенти на туѓи сили треба да бидат уништени.

За тоа свое неразумно искажување, Робеспјер плаќа со главата.
26 јули 1794

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.