☉ иМАГиНАРиУМ ☉избор

Трета светска војна

Од  писмото на Алберт Пајк до Џузепе Мацини, дознаваме за сонот на Пајк за трете светски војни.

Досега се случија две, како што видел  Пајк во неговиот сон, за кој што дознаваме од наводно постоечката коресподенција помеѓу големиот командант на Американските, и оној на Европските највисоко поставени посветени во тајните друштва, ритуали и знаења.

Но, дали трета светска не почна во нашиов век, и можно ли е да сме навистина јаболко на раздорот или скапаната круша под дупнатиот чадор на пријателите од надвор?

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.