изборПревземено

7 Септември 1944 – Тајна белешка за тајните работи на Рајхот

Вчерашниот разговор со Ванчо Михајлов, кој вчера беше тука, беше со цел да се основа комитетот и да се објави независноста на Македонија, со можност за разјаснување на ситуациите и да се земе во предвид разговор со личностите.
Се замолува за решение до 18ч.
Михајлов се изјасни и за веќе преземаните постапки тука, за кои тој не доволно бил известен, депримирачки.

од Македонска Нација

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.