Од книгите

Сизиф или "си жив"

Сизиф, кој од боговите бил осуден да го турка каменот нагоре – надолу и на тој начин да врши апсурдна работа што го излудува, наоѓа излез во љубовта. Имено, тој се вљубува во својата бесмислена задача и на тој начин поразот го претвора во победа. Ако има љубов во тебе ти си – жив. Останува прашањето што бара овој чисто македонски поимлив поим во митологијата што му се припишува на племето Грци?

Related posts
Од книгите

Мајката на Александар Македонски

Од книгите

Средбата на Филип и Олимпија

Од книгитеПревземено

Говорот на Александар Македонски пред македонската фаланга

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.