☉ иМАГиНАРиУМ ☉изборКоментари

Лажниот месија Ѓорѓи Шварц – Џорџ Сорос

Бранко Црвенковски еднаш ме опиша како државник без државјанство. ‘Државите имаат свои интереси, но не и принципи’, рече тој. ‘Вие имате принципи, но не и интереси’. Ми се допаѓа таквата формулација и се обидувам да живеам според неа. Светот е очаен во потребата од државници без државјанство. – Џорџ Сорос

Меѓу другото, во 2000та го финансираше и српскиот Отпор, организацијата која ги доби оние куфери со пари како поддршка на превратот со кој беше соборена југословенската влада.
Напорите да се дестабилизира и вознемири Македонија не се од сега. Наводно, дневниот весник Дневник бил формиран во кабинетот на тогашниот министер за внатрешни, Фрчкоски. Истиот бил поддржан со грант и бескаматен заем од Сорос. Тој исто така беше и главен финансиер на А1 ТВ, факт што беше дополнително потврден со документ од Wikileaks. Во своето писмо до Собранието на Македонија од 1992 јасно кажал и побарал промена на знамето на РМ, тогашното Сонце од Кутлеш. Во истиот период, грчки новинари добиле многу пари за ширење на анти-македонска пропаганда.
Што прави овој “државник без државјанство” на светската политичка сцена е јасно. Целата пропаганда се гледа преку поддржувањето на браковите од исти пол  и слични “модерни” трендови.

Изјави на Џорџ Сорос:
Кога се сметаш себе си за еден вид на бог, креатор на се’, тоа е еден вид на зараза. Но, се чувствувам удобно во врска со тоа, особено откако почнав да живеам на тој начин.

(The Independent, June 3, 1993 “THE BILLIONAIRE WHO BUILT ON CHAOS – GEORGE SOROS.”)

Признавам дека од секогаш имав претеран поглед на мојата важност – да бидам подиректен, се сметав себеси за некаков вид на бог или економски реформатор. (The Alchemy of Finance, George Soros)

Ако треба да се знае вистината, уште од рано детство имав потентни месијански фантазии кои беа тешки за контролирање, но сепак морав да ги зауздам, за да не завршам во лудница. Но, кога успеав во светот, сакав да се впуштам во исполнување на сопствените фантазии до нивото кое што можев да си го дозволам.

(George Soros “Underwriting Democracy: Encouraging Free Enterprise And Democratic Reform Among the Soviets and in Eastern Europe)

Крофт – Дали сте религиозен? Сорос – Не. Крофт – Дали верувате во Бог? Сорос – Не. (George Soros 60 Minutes Interview with Steve Kroft – 12/20/98) Во истото интервју, на прашањето Дали чувствува вина за соработката со нацистите и конфискувањето на имотите на Унгарските Евреи, повторно одговара со категорично НЕ.

Само напишете дека поранешната Советска Империја сега се вика Соросова Империја.(The New Republic, Jan 1994)

Се однесувам според фантазијата, а исто така се однесува и Источна Европа. Еден психијатар одамна ми кажа колку е опасно да бидеш воден од фантазиите и дури сега почнувам да разбирам што всушност мислел. (http://www.osi.hu/oss/postscript.html)

Што велат другите за него:

Мора да разберете дека тој мисли дека е помазан од Бога за да решава нерешливи проблеми. (Byron Wien, Time Magazine, Sept 1, 1997)

Сите овие земји потрошија преку 40 години обидувајќи се да ги изградат сопствените економии, се’ додека не се појави морон како Сорос со еден куп пари за шпекулации за да ги уништи. (Mahathir bin Mohamad, Prime Minister of Malaysia, quoted in Baily, N. M., D. Farrell and S. Lund (2000), The Color of Hot Money, Foreign Affairs)

Половина од денот го поминува во најгруби финансиски експлоатации, уништувајќи животи на стотици, илјадници, дури милиони луѓе. Во другата половина од денот дава дел од крвавите пари назад. (Slavoj Žižek, The Reality of the Virtual)

Кога веќе почнавме да разговараме за сценарија, за многу позлобно сценарио го сметам делот од големото сценарио, најстрашната агенда на Сорос. Духовното обескостување на еден народ. Проектот Отворено Општество, како дел од планот Сорос за Источна Европа, не е активно единствено во неговата родна Унгарија, која му кажа отсечно – не, надвор. Тој проект ги нанесе оние рани кои ни го лишија општеството од квалитетна елита. Елита која ќе носи морална одговорност за сопствениот народ. Зошто да се лутиме затоа што имаме такви политичари? И тие се дел од истото сценарио. За жал, сето тоа кое го гледаме е еден многу лош програмиран документарен филм. Овој план го изгради внатрешниот берлински ѕид во духот на народот, кој што не’ раздели на два одделни табора, делејќи не на фоби, фили и секакви. Затоа се наоѓаме во оваа состојба. Ако другите злобни намери можат да се решат со пари за едно десетилетие, ќе ни треба едно столетие за да се опоравиме од оваа злокобна агенда. (Димитар Недков, Въпрос на гледна точка – 9/11 Америка под атака)


Можеби ќе Ве интересира:
George Soros and the Rothschilds
History of George Soros
Glen Beck – George Soros exposed – the puppet master
Въпрос на гледна точка – 9/11 Америка под атака
Во центар – Кој е вистинскиот Џорџ Сорос

Related posts
Коментари

За епископијата на Свети Климент

Коментари

Свети Климент Охридски или Велички(Белички)?

Коментари

Сложно Свети Николе! (четврти дел)

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.