изборПревземено

Индиецот кој јаде преку очите

Индиецот, кој тврди дека живеел само на течности и сончева светлина во времетраење од осум години, се вика Хира Ратан Манек – исто така позната е како Hirachand, и има 74-години. Очигледно започнал да не јаде храна во 1992 година.
Во 1995 година, тој отишол на аџилак на Хималаите и престанал да јаде целосно.

Неговата сопруга, Вимла, вели дека: “Секоја вечер тој гледа во сонцето за еден час без да трепне. Тоа е неговата главна храна, понекогаш тој се послужува со кафе, чај или некои други течности…”
Г-дин Манек вели дека “јаде преку очите” во вечерните часови, кога ултравиолетовите зраци од сонцето се најмалку штетни. Сепак, докторите предупредуваат дека загледувањето во сонцето може да не заслепи.
“Тој има посебен вкус за сончева енергија” Тој верува дека само 5 проценти од клетки на човечкиот мозок  се користи од страна на повеќето луѓе, други 95 отсто може да се активира преку соларна енергија…
Методот на Шри Манек е: додека се изведува оваа метода треба да се практикувате да стоите боси на гола земја. Не носете чевли, а не стоите на бетон, камен или дури и на трева во една ливада или тревник (Тревата ја  апсорбира сончевата енергија). Мора да застанете или на песок или на чакал / кал / земја. Со босите стапала треба да биде во контакт со гола земја.
Применувајте ја оваа пракса на отворено, во првиот час по изгрејсонцето или последниот еден час пред зајдисонце. Во овој временски период, сончевите зраци не се премногу силни, а исто така и УВ зрачење би требало да бидат послаби, така да нема да ги оштетите очите. Започнете со едноставно гледање на сонцето за само 10 секунди. Немојте да зјапате или да се фокусира на сонцето. Едноставно само вперете го погледне кон него. Без стрес или притисок врз лицето,опуштете ги мускулите на лицето и очите. Бидете целосно опуштени. Нема потреба да се трудите да не трепнете. Трепкајте кога тоа нормално се случува. Во текот на праксата, имајте став кон природната космичка сончева енергија , која мора да биде таму, како и на “авто-сугестијата” и верувањето дека ова ќе помогне / ќе ве излекува / ќе навлезе во вас. Зголемување на времето за гледањето во сонцето се зголемува по десетина секунди секој ден. Околу три месеци, ќе ви бидат  потребни за да стигнете до околу 15 минути. Во тоа време, сите твои ментална напнатости, проблеми итн ќе се отстранат. Ова само по себе е голема работа.
Ако сакате да продолжите, требате да ја практикувате оваа техника за уште три месеци, повторно зголемувајќи по десет секунди секој ден. Кога ќе достигнете шест месеци во практиката, ќе бидете некаде околу 30 минути. Во тоа време, сите физички болести, исто така, ќе исчезнат. Доколку сакате да продолжите понатаму, ќе треба истот темпо  да го продолжите  за уште три месеци, повторно зголемувајќи по десет секунди секој ден. Кога ќе достигнете до девет месеци во практиката, ќе биде некаде околу 44 минути. Ова е максимум. Не надминувајте повеќе од 44 минути. Ќе видите дека во овој период, гладта полека се намалува до конечно исчезнување ќе немате потреба за храна повеќе.
извор

Related posts
изборПревземено

Од Цар Филип до Александар Велики

изборПревземено

Германците и Александар Македонски

изборПревземено

Русите и Александар Македонски

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.