Видео

Овчеполската убавина послужи како инспирација…

На полноќ премиерно беше пуштен новиот видео запис на Гуру Харе за песната „Реприза“. Спотот е снимен во околината на Свети Николе и освен промоција…

Повеќе
За Овчеполските работи – втора…

За Овчеполските работи со м-р Никола Ристевски. За Овчеполските работи 2020 - Стари народни песни од село Ранченци, Овче Поле во изведба на баба Цвета,…

Повеќе
Овчеполски филм (видео)

„Овчеполски филм“ претставува краток филм кој е дел од проектот ЗА ОВЧЕПОЛСКИТЕ РАБОТИ. Овде можете да ја погледнете неофицијалната најава за она што се подготвува…

Повеќе
Македонското знаме и Овчеполската скута…

Во Овчеполието и околу реката Бабуна се чува една стара легенда за Овчеполската скутина, скута, фута, вута... Инсерт од снимањето на краткиот филм ОВЧЕПОЛСКО ОРО.…

Повеќе
Филм за Овче Поле –…

ОВЧЕПОЛСКИ ФИЛМ - неофицијален „teaser“: #ОвчеполскиФилм#ОвчеПоле#Овчеполие#ОвчеполскаКотлина#ОвчеполскиРегион#ОвчоПоле#ОвчкоПоле#Македонија

Повеќе
Ансамбл „Македонија“ во Свети Николе…

На 2 март започна снимањето на првата епизода од документарната серија „Древното Овче Поле во новото време“, насловена како „Овчеполско оро“. Продукцијата „Аристон“ во соработка…

Повеќе
Водата во жедното Овче Поле

И ден денес, во Свети Николе може да се слушне дека некогаш одамна “во градот имало 40 цркви кои биле изгорени од Османлиите, а останала…

Повеќе