Овче Поле

Фотографија од Овче Поле изложена во болница во САД

Во нашата редакција пристигна фотографија од Костадин Голаков, кој нè информираше дека во една клиника во Тексас, САД се наоѓа закачена слика од Овче Поле.…

Повеќе
Кога Јуруците од Овче Поле биле испраќани да прават ѓулиња во Каменград…

Јуруци од Овчеполието испратени да прават камени ѓулиња во Каменград, За циганинот кој бесправно ги попишувал jуруците во Овче Поле, се само дел од насловите на…

Повеќе
Овче Поле – ритуалното поле каде што се жртвува за плодородие

Овчеполието како одделен регион во книгата „The real guide - Yugoslavia“

Повеќе
Овче Поле (фото)

Фотографија од Железничката станица ОВЧЕ ПОЛЕфото - Дандан Дан

Повеќе
Мирјана Василева за Свети Николе – главната населба во Овчеполската Котлина

Минатиот петок, на 25 јануари во Градската библиотека „Гоце Делчев“ во Свети Николе се одржа настан на кој беше претставена книгата „Свети Николе - главната…

Повеќе
Новите книги во библиотеката „Гоце Делчев“ во Свети Николе

Вчера (09 јануари 2018) м-р Никола Ристевски од Свети Николе, Овче Поле, автор и уредник на повеќе изданија за Овчеполието, подари книги на Градската библиотека…

Повеќе