Ансамбл „Македонија“ во Свети Николе – снимање на „Овчеполско оро“ (фото & видео)

На 2 март започна снимањето на првата епизода од документарната серија „Древното Овче Поле во новото време“, насловена како „Овчеполско оро“. Продукцијата „Аристон“ во соработка Ансамбл „Македонија“ во дворот на црквата „Свети Николај“ во Свети Николе снимија видео материјал кој ја доловува вечната убавина на Овчеполското културно наследство. Благословот од старешината и свештените лица, заедно со добрите временски услови овозможија да се направи високо квалитетен материјал кој е прв од ваков вид за Овчеполието.

Изјави за Телевизија Свет од Свети Николе:
проф. д-р Владимир Јаневски
м-р Никола Ристевски